Ua fa'alautele e le Malo o Peretania le Polokalama La'u La'u Fa'apipi'i ia Aperila 2025, Fa'amanatuina le Fa'amanuiaina i le Fa'aaogaina o La'u La'u Fa'atosina

Ua faalauiloa e le malo o Peretania le faaopoopoga o le Plug-in Taxi Grant seia oo ia Aperila 2025, e faailogaina ai se tulaga taua tele i le tautinoga a le atunuu i femalagaaiga gafataulimaina.Fa'alauiloa i le 2017, o le Polokalama La'u La'u Fa'ameaalofa na faia se sao taua i le fa'aleleia o le fa'aaogaina o ta'avale taxi i le atunu'u atoa.

Talu mai lona amataga, o le Plug-in Taxi Grant ua tuʻuina atu le sili atu i le £ 50 miliona e lagolago ai le faʻatauina o le sili atu i le 9,000 zero-emission taxi cabs, ma sili atu i le 54% o taxis laiseneina i Lonetona ua avea nei ma eletise, e faʻaalia ai le manuia lautele o le polokalame.

O le Plug-in Taxi Grant (PiTG) e avea o se polokalame faʻamalosi e faʻatatau i le faʻamalosia o le faʻaogaina o taʻavale Ultra-Low Emission Vehicles (ULEV) ua faʻamoemoeina, ma faʻaitiitia ai le kaponi emisi ma faʻalauteleina le faʻaleleia o le siosiomaga.

PiTG i Peretania

O vaega taua ole polokalame PiTG e aofia ai:

Fa'aosofiaga Tau Tupe: O le PiTG o loʻo ofoina atu faʻaitiitiga e oʻo atu i le £ 7,500 poʻo le £ 3,000 i luga o taxis agavaa, faʻalagolago i mea taua e pei o le taʻavale, faʻamalama, ma le mamanu.Ae maise, o le polokalame e ave le faamuamua i taavale e mafai ona oo atu i nofoa faataavalevale.

Fa'avasegaga Tulaga: O taxi e agava'a mo le fesoasoani ua fa'avasegaina i ni vaega se lua e fa'atatau i la latou kaponi fa'aoso ma le leai o se fa'ameamea:

  • Category 1 PiTG (e oʻo atu i le £ 7,500): Taʻavale e leai se faʻaogaina o le 70 maila pe sili atu ma faʻamalo e itiiti ifo i le 50gCO2/km.
  • Category 2 PiTG (e oʻo atu i le £ 3,000): Taʻavale e leai se faʻaogaina o le 10 i le 69 maila ma faʻamalo e itiiti ifo i le 50gCO2/km.

Avanoa: O aveta'avale uma ma pisinisi o lo'o teu fa'afaigaluega i taxi fou ua fausia e mafai ona fa'amanuiaina mai le fa'ameaalofa pe a ausia a latou ta'avale tulaga agavaa.

Ianuari 2024 Fuainumera Fa'amaumauga Fa'atonu

E ui lava i le manuia o le PiTG i le faʻalauiloaina o le faʻaaogaina o taxis eletise, o loʻo faʻaauau pea luitau, aemaise lava i le faʻaogaina o le faʻaogaina vave o le EV, aemaise lava i totonu o taulaga.

E oʻo mai ia Ianuari 2024, sa i ai le aofaʻi o 55,301 EV togitogiga i Peretania, faʻasalalau i 31,445 nofoaga, o se faʻaopoopoga 46% talu mai Ianuari 2023, e tusa ai ma faʻamaumauga a Zapmap.Ae ui i lea, o nei fuainumera e le o aofia ai le aofaʻi tele o togi faʻapipiʻi i totonu o fale poʻo fale faigaluega, lea e faʻatatau e sili atu i le 700,000 iunite.

E tusa ai ma noataga o le VAT, o le ta'avale eletise o lo'o molia e ala i nofoaga fa'alaua'itele e fa'atatau i le fua faatatau masani o le VAT, e aunoa ma se tuusaunoaga po'o ni fa'amama avega i le taimi nei.

Ua faailoa e le Malo o le maualuga o le tau o le malosi ma le utiuti o le avanoa i nofoaga e totogi ai i fafo atu o le alatele e fesoasoani i luitau faifaipea o loo feagai ma ave taavale afi.

O le fa'aopoopoina o le Polokalama Taxi o lo'o fa'amamafaina ai le ta'utinoga a le malo i le fa'atupuina o fofo femalaga'iga gafataulimaina a'o fa'atalanoaina mana'oga fa'atuputeleina o ave ta'avale la'u pasese ma fa'alauiloa le tausiga o le siosiomaga.

Fep-28-2024